onsdag 20 augusti 2008

Släng din käpp och gå... till jobbet!

Visst är det väl märkligt att den grupp i samhället som har en ovanligt låg frekvens av arbetsrelaterade skador eller sjukdomar också är den som bestämmer att människor i vårt land inte längre får vara sjuka och hemma från sina arbeten.

Hur skulle det se ut om snickarna, vårdbiträdena, elektrikerna, städerskorna eller lärarna satt i vår riksdag och fattade dessa beslut?

Och vad gör man med alla de stackars satarna på Försäkringskassan när de bryter ihop av en omöjlig arbetssituation och bördan av att axla rollen som hela Sveriges exekutionspatrull?

*



2 kommentarer:

Anonym sa...

"Arbeit Mach Frei" eller hur var det nu?

Det är otroligt tröttsamt och beklagligt att våra medier inte kan ge oss en kritisk granskning av de nyheter som de ska basunera ut från regering och statliga instutitioner.
Allt är bra - fler jobbar och fler är friska - så alla orosmoln som rapporteras från din omgivning och andra källor är falska. Bara att slumra vidare och fortsätta vara en god konsument lydiga undersåte...ehh medborgare.

Tack för en bra blogg förresten. Själv tillhör jag också den där gurppen arbetslösa som vill jobba och aktivt söker jobb. Många pratar om arbetslösa som lever lyxliv på bidrag men jag har inte träffat någon annan arbetslös som gör det. Är det en speciell VIP-grupp som sitter och häckar någonstans mån tro?

Maria sa...

Tack, Tigerkex!
Arbeit macht frei, ja. Fast det var ju inte sant då heller. Det var lika mycket dimridå då som nu.

Den där bilden som basunerats ut i medierna de senaste två åren har inte stämt på vare sig mig eller mina vänner och bekanta.

Och de där som lever lyxliv på a-kassan och åker på semestrar och gud vet allt - var fan håller de hus?! Och folk som kan tacka nej till arbete till höger och vänster utan att förlora sin a-kassa - skrönorna tycks oändliga.

Vid det här laget har jag gått igenom alla känslostadier som kan förknippas med frustrationen i att inte få försörja sig genom arbete. Hoppet är det sista som lämnar en människa, och när det gör det så finns inga hinder kvar mot att bryta såväl moraliska som rättsliga lagar. Det är så man skapar en ny klass av förbrytare och utslagna.