onsdag 22 april 2009

Dra av sin piga

Tack vare Fredrik och gänget kan man numera få skattelättnad för tjänstefolk.
Om nu någon har missat det.

Från första gången jag hörde talas om det här avdraget, och det är nu ganska många år sedan, har jag funderat på varför i hela friden just pigjobben? Varför skulle dessa stärka både jämställdhet och arbetsmarknad? På vilket sätt menar egentligen Maud Olofsson att jämställdheten ökar om människor utan arbete tvingas in i tjänstefolksbranschen? Hur får hon ihop resonmenaget?...

Och varför ett avdrag som enkom gagnar de som har god ekonomi? Varför inte ett avdrag som skulle minska klyftorna mellan fattiga och rika i dagens Sverige? Ett avdrag som skulle höja livskvalitén för många människor på riktigt, inte bara ge ännu fetare bankkonton åt dem som inte behöver bekymra sig för pengar.

Varför inte avdrag för hälsofrämjande åtgärder? Motion, massage, naprapat, kostrådgivning, spa, träningsredskap och annat som fattiga aldrig har råd med.

Varför inte avdrag för taxiresor? Taxiresor för äldre som har svårt att ta sig fram på bussar eller ensamma kvinnor och män som vill slippa bli nedslagna eller våldtagna.

Varför inte avdrag för tandvård? När nu någon dåre en gång har bestämt att tänderna ska ses som frånskilda den övriga kroppen vad gäller sjukförsäkring, varför inte åtgärda denna monumentala idioti?

Varför inte avdrag för den som försöker handla och äta hälsosamt? Det är billigare med skräpmat och godis än med frukt, grönsaker, fisk och kött.

Sverige skulle blomstra som ett land med ett friskt och tryggt folk och de som ville ha en piga kunde betala vad det faktiskt kostar att ha en anställd.

Läs mer om:



3 kommentarer:

Wassen sa...

Hej Maria !

Nyss vaknat med tandvärk efter att ha somnat på 2 alvedon och en Ibuprofen vid midnatt. Just tagit en dos till och sitter och läser bloggar tills de ska verka. Tandvård inom högkostnadsskyddet vore vore en nåd att stilla bedja om.
Ska upp om 2 timmar för att åka på Socialdemokraternas Distriktskongress i Härnösand, där jag har ett par motioner att försvara. Dock inte om att vi måste börja "anse att tänderna tillhör kroppen". Det har jag motionerat om tidigare. ;-)

Ha en bra dag !

Maria sa...

Hej Wassen!

Det är ett vansinne utan like hur man utformat tandvården, särskilt som tandstatusen inte minst påverkar både hjärta och kärl. Att den ska bli en klassmarkör är bara grädde på moset.

Hoppas ditt försvar föll väl ut och att du är fri från tandvärken!

Maria

Anonym sa...

Frågan är varför Socialdemokraterna inte heller ansett att tänderna tillhöra kroppen eftersom precis ALLT är den nuvarende regeringens fel? För visst är det väl Socialdemokraterna som suttit vid makten nästan oavbrutet i 75 år?