måndag 20 april 2009

Skatteavdraget för arbetslösa

visade sig vara ett skämt. Som arbetslös har man rätt att göra avdrag för utgifter i samband med arbetssökande, så som telefon och internet. Men det är bara det att de utgifter man får dra av är själva trafikavgifterna och inte abonnemangskostnader. Har man fast internet får man således inte dra av alls. Och det som kostar i telefonin är ju själva abonnemanget. Dessutom ska summan överstiga 5 000 kronor innan du kan dra av. Resor får man dra av, men det hjälper knappast alla som sällan eller alrdig kallas på intervju.

Vore spännande att få reda på om någon arbetslös får ihop så mycket att ett faktiskt avdrag kan göras eller om det bara är ännu ett trick för att få det att låta som om man bryr sig om de arbetslösa.

Läs mer om:



2 kommentarer:

Anonym sa...

Det äv väl jättebra att kunna göra avdrag för resor i samband med jobbintervjuer. Sen om det inte passar just dig är det inte skit för det!

Maria sa...

Naturligtvis är det jättebra att man får göra avdrag för resor! Jag tror dock att man fick det också tidigare. De som kommer över
5 000 för jobbsökarresor vill säga.
Den stora nyheten var väl att man skulle få dra av för dator och telefon, men som sagt verkar det knappast möjligt att nå upp till den summan.