tisdag 28 april 2009

Förhastade slutsatser, tänder och politiker

Så här skrev Anonym apropå mitt inlägg om pigavdrag:

"Frågan är varför Socialdemokraterna inte heller ansett att tänderna tillhöra kroppen eftersom precis ALLT är den nuvarende regeringens fel? För visst är det väl Socialdemokraterna som suttit vid makten nästan oavbrutet i 75 år?"

1. Jag har aldrig antytt den politiska färgen på den/de som en gång beslutade att särskilja tänder från kropp i sjukförsäkringen, blott att personen torde vara en dåre och dessa förekommer som bekant över blockgränserna. Idéer som den är lika idiotiska vilken politisk färg de än är sprungna ur.

2. Jag är inte socialdemokrat och har aldrig varit.

3. Allt är inte den sittande regeringens fel. Men tillräckligt mycket.

4. Jag har inte levt hela mitt liv under en sten, även om man skulle kunna tro det, och är dessutom så pass gammal att jag erfarit några maktskiften i vårt land. Gudskelov har de blå inte fått sitta så länge på makten. Men å andra sidan hade det kanske varit ett bra sätt att bli av med fattiglappar, slöfockar och andra parasiter. Med risk att det blir ont om pigor förstås.

2 kommentarer:

Den tjocke konsulten sa...

Huvudsyftet med reformen (liksom med den nya utformningen av ROT-avdraget och kravet på personalliggare i restaurangbranschen) är att motverka det mycket omfattande svartjobbandet (=skattefusk) bland arbetstagarna inom vissa sektorer.

Piga eller inte, ett vitt jobb är alltid bättre än ett svart.

Maria sa...

Haha, det är också ett sätt att se det. Att det är arbetstagarna som är de stora skattefuskarna och INTE de som väljer att inte betala sociala avgifter, pension och skatt för dem som städar undan deras skit. Alla de allianspolitiker som visade sig ha svarta pigor är givetvis INTE skyldiga till skattefusk.

Och pigdebatten går långt bortom svart eller vit inkomst. Den är en tillbakagång till ett samhälle av herrskap och tjänstefolk - av de som har och de som aldrig har möjlighet att skaffa sig. Med regeringens goda minne och för våra skattepengar.