onsdag 24 september 2008

Ratade ord och avdammade deviser

Solidaritet - ett gammalt ord som ingen längre minns innebörden av.
En gammal vänsterpartist lär ha kvävts då han uttalade ordet i fel sammanhang. Har ersatts av det mycket mer populära ordet ego-boost.

Empati - ett ord som inte enbart kan användas inom vården utan också bland människor i allmänhet. Går emellertid stick i stäv med tidsanda och regeringsskick. Försäkringskassans anställda får avdrag på lönen varje gång de uttalar ordet.

Medmänsklighet - ska inte misstas för den gärning då människor som lider av dåligt samvete för sin egen överkonsumtion äter chips och dricker grogg och ringer in en hundralapp till den insamling som råkar vara på TV för kvällen.

Heder - används numera mest i religiösa kretsar då någon förnärmat någon annan genom att besudla dennes kvinnor. Ordet används ogärna i politiska kretsar då det anses förlegat och vidhängt av fundamentalistiska konnotationer.

Ärlighet - pöbeln uppmanas till ärlighet i synnerhet i möte med Försäkringskassan och A-kassan. I den politiska sfären har emellertid ordet enbart status som kuriosa och används enkom om någon spinn doctor uppmanar till det.

Fusk - ett ord med två betydelser beroende på subjektet. Är fuskaren av folket är handlingen fusk förknippad med böter eller straff av kännbart slag. Är fuskaren politiker är praxis att fuskaren gör en hel pudel i kvällstidning av valfritt märke och får en efterföljande postering som landshövding eller länsråd.

Skatt - avgift med vilken ett samhälle byggs. Finansierar sjukvård, omsorg, infrastruktur, utbildning, folkhälsa, arbetsmarknad, forskning, medier, rättsväsende, idrott, bistånd, samhällsutveckling etc. Ses av somliga som ett närmast mytiskt straff ålagt människorna av en högre gudom. I regel av individer som aldrig saknat hälsa eller ekonomiska tillgångar.

De som har skola varda givet - en gammal biblisk sanning som alliansen dammat av och gjort till sin devis. Under denna kan de ses leda Sverige in i lycka, välstånd, tillväxt och arbete åt alla. Och det lyckliga och tacksamma folket kan ses mottaga mer av det de redan har - både utanförskap och miljonärskap.

*


2 kommentarer:

Anonym sa...

Citat : "De som har skola varda givet - en gammal biblisk sanning som alliansen dammat av och gjort till sin devis". Fortsättningen lyder; "och från de som intet har, skall även det lilla de har tagas ifrån dem !"

Av detta torde man kunna draga slutsatsen att ALLIANSEN är en djupt troende, fundamentalistisk och religiös sammanslutning ?

MVH Wss

Maria sa...

Ja, det verkar faktiskt inte bättre.
Outgrundliga äro herrens vägar...

;-)